Fietsgroep serious request (foto: Ghidy de Koning)
Fietsgroep serious request (foto: Ghidy de Koning) Foto:

Afzien voor het goede doel

REGIO - 'Ik dacht dat ik het nooit zou zeggen, maar ik ben nog nooit zo gelukkig geweest om weer bijna op school aan te komen.'

Na bijna 100 km gefietst te hebben door de harde wind en regen werden deze woorden door één van de 21 jongeren van het Citadel College Nijmegen uitgesproken. Al in de vroege uurtjes stonden ze klaar om te vertrekken, 100 km voor de goede doelen van Serious Request en het helpen aan de verdere opbouw van de school uit Uganda.

Wethouder Velthuis van Sport vond het initiatief van de leerlingen bijzonder genoeg om het vertrek aan te kondigen en zo vertrokken ze, om half negen in de ochtend naar Otterloo en weer terug. Onder begeleiding van twee docenten waren de gele hesjes en kerstmutsen goed zichtbaar. Daar fietsten ze, over de heuvels van de Hoge Veluwe en door de straten van Wageningen. Bij aankomst op school maakten de drie initiatiefnemers Allon de Koning, Joske Roijackers en Lise Hulstein bekend dat ze bijna 1700 euro opgehaald hadden, om daarna met spierpijn en met een voldaan gevoel uit te kunnen rusten.