Cyrano de Bergerac en Christian de Boer. (foto: Hans Gerichhausen)
Cyrano de Bergerac en Christian de Boer. (foto: Hans Gerichhausen)

'De Zere Neus van Bergerac' door Theater Koperen Kees

HUISSEN - Theatergroep Koperen Kees speelt deze kerstvakantie ‘De Zere Neus van Bergerac’ in Theater Kees in Huissen. Dit klassieke verhaal is in een eigentijds jasje gestoken door Maarten Hopman, regisseur en bewerker van het originele script van Arjan Ederveen.

De voorstelling bevat twee tegengestelde werelden; die van de toverachtige en wat onnozele feeën die er niet altijd in slagen om mensen gelukkig te maken en die van de stoere maar toch wat onhandige kadetten die zich onder leiding van hun sergeant-majoor een weg door de oorlog proberen te banen. De feeën en kadetten ontmoeten elkaar wanneer De Liefde op de deur klopt en beide werelden op zijn kop zet. Zij komen tot dezelfde conclusie: de ‘menseritus’ kan het leven soms knap lastig maken.

Er speelt een subtiele glimlach van herkenning op de lippen van de volwassen bezoekers als er gezongen wordt. Het acteer- en zangtalent van de theatergroep brengt dit jaar een repertoire Franse chansons met Nederlandse tekst ten gehore waaronder Les Poppys en Jacques Brel. De jongere generatie zal daarnaast Stromaes ‘Papaoutai’ in een van de nummers herkennen. Door bezoekers van alle leeftijden wordt vanwege de muzikale bijdragen zowel gegrinnikt als een traantje weggepinkt. Kortom: ‘De Zere Neus van Bergerac’ door theatergroep Koperen Kees biedt veelzijdig vermaak met een gezonde dosis spanning en sensatie.

De speeldata zijn nog op 2-3-5-6-12 januari 2019. De voorstelling is voor iedereen vanaf zes jaar. Tickets zijn 8,50 euro per stuk en zijn te reserveren via www.koperen-kees.nl.