Ingezonden brief

Milieu tijdens de winterdagen; hoe te doen met je auto

Deel 1 van 2 Winter: Waar ik telkens weer van sta te kijken is dat mensen dan naar buiten gaan, de auto starten en een kwartier binnen gaan zitten. Als je deze mensen aanspreekt waarom ze dit doen dan is steevast het antwoord: “ja dan wordt de auto vast warm”.....en als je dan vraagt: “en is de auto warm als je instapt/wegrijd”.....nee dat niet.

Waarom doe je het dan?! Zelfde is het eerst starten van de auto en dan je ruiten krabben, en dan wegrijden.....en toen, was je auto lekker warm....nee hoor. Want een stilstaande auto wordt niet warm, kun je zelf testen als je in de winter in de file komt te staan....je auto koelt af en dat merk je aan de verwarming in je auto, want die lucht wordt steeds koeler. Let wel er zijn tegenwoordig auto’s die je vooraf kunt verwarmen, echter de motor wordt dan niet gestart. Dus geen hinder voor anderen.

Daarnaast vergas je zo ook lekker de halve straat, en wek je mensen omdat er vaak een kwartier of langer een auto staat te pruttelen in de straat. Wij hebben de luikjes en het doucheraam open en vaak zat ruikt het naar uitlaatgas als we staan te douchen, lekker joh #NOT. Wat je wel kunt doen is de blazers op de hoogste en koudste stand zetten (want warm kan nog niet) en daarvoor hoef je je auto niet te starten, maar alleen maar op contact zetten, en dan worden je ruiten van binnen ook snel(ler) condens vrij. En meestal na zo’n vijf minuten rijden kun je de verwarming warmer draaien.

Tegenwoordig zijn we allemaal zo verplicht bezig met milieu... waarom nu niet dan?

A. Kasterop, Huissen