Afbeelding
Foto:

Cursus gewichtsvermindering bij optimaal fysiotraining: gewicht in balans

Op gewicht komen is één, op gewicht blijven is alles

HUISSEN - Optimaal Fysiotraining start op 25 januari met een beweegprogramma voor mensen met overgewicht. Fysiotherapeut en diëtist werken samen aan een programma gericht op gewichtsvermindering.

Vóór aanvang van het programma wordt er door de fysiotherapeut een individuele intake afgenomen om het ingangsniveau, de motivatie en de doelstelling te bepalen. Gedurende tien weken wordt er getraind in een groep van maximaal vijftien mensen. Met de mensen die zich aanmelden wordt een keer per week op een vast uur, vrijdagmiddag van 17.00-18.00 uur, getraind. De trainingen worden altijd begeleid door een fysiotherapeut. Er wordt in groepsverband getraind in een fitnessruimte volgens de HIIT-methode (High Intensity Interval Training). Dit is een methode die een zeer positieve invloed heeft op het metabolisme en de vetverbranding. De training is voor iedereen toegankelijk, elke deelnemer sport op zijn eigen niveau. Omdat de training onder begeleiding van een fysiotherapeut plaatsvindt, kan men ondanks de aanwezigheid van klachten en/of aandoeningen, deelnemen. De begeleiding is in handen van Jeroen Boeijen, fysiotherapeut bij Fysiotherapie Broersen en Van Oeyen. Voor de tien trainingen zijn de kosten 87,50 euro.

Diëtiste Daphne van den Berg nodigt u als deelnemer uit voor een persoonlijk gesprek. Samen wordt er een voedingsadvies op maat gemaakt. Dit bestaat uit een overzichtelijk dagpatroon waarin u zelf keuzes kunt maken met speciale variatielijsten. Zo kunt u dagelijks tot een lekker en gezond voedingspatroon komen. Daphne werkt met de nieuwste inzichten omtrent voeding en verzadiging. Eens per maand komt u bij de diëtiste voor controle.
Werken aan je eetpatroon en plezier in bewegen krijgen geeft de grootste kans op gewichtsvermindering, doordat je verandering aanbrengt in je leefstijl. De vergoeding voor de begeleiding van de diëtist komt uit uw basisverzekering. De intake bij de fysiotherapeut wordt vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering.

Voor vragen, informatie of aanmelding kunt u ons altijd bereiken: Optimaal Fysiotraining, Van Voorststraat 1 in Huissen, 026 3259689 optimaalfysiotraining@upcmail.nl. Daphne van den Berg La Vita Sana voedingsadviesbureau, daphne@dietist-lavitasana.nl, Locatie Huissen: Van Voorststraat 1, 06 83546339; Jeroen Boeijen, Fysiotherapie Broersen en van Oeyen Locatie van Voorststraat 1, 026 3253853.