De tenorensectie. (foto: Jan Startman)
De tenorensectie. (foto: Jan Startman)

LWMK en de KLM

LINGEWAARD - Wat is de overeenkomst tussen het Lingewaards Mannenkoor en de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij?

De aandachtige lezer van deze stukjes heeft het allang begrepen: beiden zijn in het jaar 1919 opgericht! Nu stamt de KLM van 7 oktober en de voorloper van het Lingewaards Mannenkoor van 19 november 1919, maar wie daar over valt is een kniesoor! Het was zo wie zo een bewogen jaar, dat 1919. Want ook het Rotterdamse stadhuis werd opgeleverd. En zo kunnen we toch nog wel even doorgaan.

Het wordt een bewogen jaar, dat weten we nu al met elkaar. Diverse commissies zijn druk bezig met allerlei voorbereidingen: we willen wel van ons laten horen. Ondertussen snuffelt uw scribent tussen oude stukken die over het mannenzingen in Huissen gaan. Een schat aan informatie is al gevonden en daar komen we binnenkort op terug.

Wat we ook heel graag zouden willen? Ik durf het bijna niet te zeggen, maar een grote sponsor zou zeer welkom zijn. Waarom? Wel, er komt nogal wat op het koor af: veel optredens, verplaatsingen, reclame drukwerk voor de verschillende manifestatie en zo nog een paar! Staat u nu te trappelen om uw naam te verbinding aan een uniek koor? Bel gerust met Hans Koster, 06 53966931! Bij voorbaat dank en we komen het graag met u bespreken hoe het aan te pakken!

Ik (en 38 anderen) heb nog een wens: we willen graag nog een paar mooie mannenstemming om het koor net dat extra plusje te geven! Je kan het, maar je moet nog even een zetje hebben: bel met Hans Koster, 06 53966931! Het lijkt ons geweldig! Tot gauw.