De 75 vrijheid flyer in beeld. (foto: Jan in 't Hout...)
De 75 vrijheid flyer in beeld. (foto: Jan in 't Hout...) Foto:

75 jaar Exodustocht-flyer klaar

BETUWE - Over een aantal maanden gaat veel aandacht uit naar de Operatie Market Garden. De operatie die in september 1944 jammerlijk mislukte, waardoor onze omgeving in vuur en vlam kwam te staan.

Feit is dat de bevrijding wel werd ingeluid en dat we al 75 jaar in vrijheid kunnen leven. Jaarlijks organiseert het Exoduscomité op de laatste zaterdag van juni een groot wandelevenement: de Exodustocht, dat herinnert aan de grote evacuatie. Dit jaar wordt extra aandacht gegeven door onder andere de inzet van meer muzikale ondersteuning. Het evenement maakt onderdeel uit van een reeks WO II gerelateerde activiteiten in de gehele regio Nijmegen-Betuwe en Arnhem.

Regelmatig bereiken ons vragen over inschrijving, de diverse wandeltrajecten en starttijden en plaats en dergelijke.Ook dit jaar is het Rode Kruis weer de Goede Doelenpartner. Uw deelname komt het Rode Kruis dus ten goede. Wees blij met onze vrijheid; om te wandelen waar we willen; zeker ook op 29 juni in de Betuwe; langs de Linge, de Rijn, bij de Frostbrug en ga maar door.

Het is de gezelligste Herdenkingstocht der tochten en een prima voorbereiding op de 4daagse. Via Hét GemeenteNieuws communiceren wij graag en actuele informatie staat op www.exodustocht.nl.