Afbeelding
Foto:

Jongerenactiviteit Angeren geweldig verlopen

ANGEREN - Zaterdagmiddag 12 januari was het de beurt aan de jeugd in Angeren om zich te laten zien in het Dorpshuis.

Onder begeleiding van een werkgroep die middels enkele projecten de leefbaarheid van Angeren wil vergroten, is er door de jeugd zelf gewerkt om een voetbaltoernooi op de mat te leggen. De financiering van het geheel is onder andere tot stand gekomen middels subsidie van de provincie Gelderland.

Jongeren die over het algemeen niet gewend zijn om zaken te organiseren zijn benaderd om eens iets te doen aan het geklaag dat er in Angeren niets te doen is voor 14 – 18 jarigen. Het plan was dat zij graag voor leeftijdsgenoten een zaalvoetbaltoernooi wilde organiseren. Dit is gelukt. In afstemming met voetbal, dorpshuis en de werkgroep hebben de jongeren een prima middag georganiseerd. Dat voetbal niet per definitie een jongens sport is, bleek met name uit de aanmelding. Een compleet meidenteam uit Doornenburg bond dapper de strijd aan, en ze deden het echt niet slecht. De finale was dan ook reuze spannend en met een gelijkspel is besloten om de dames de 1e prijs te gunnen. De organisatoren hebben hun succes nog eens dunnetjes gevierd tijdens een afterparty bij een van de jongens thuis. Het bleef die avond daar nog lang onrustig De werkgroep wil graag weer iets anders, eventueel met andere jongeren (jongens en/of meiden) tussen de 14 en 17 uit Angeren organiseren. Als er ideeën zijn, laat dit ons dit weten; mail: marcelino@ffietsanders.nl of 06 20601157.

Workshops Creatief Café Participatiepunt Huissen

HUISSEN - "Ook dit jaar kunt u weer aan de slag in het Creatief Café in Huissen. Eens in de veertien dagen (even weken) bent u welkom in het ParticipatiePunt Huissen. Vrijwilligster Anne-mieke Philip heeft veel ervaring en kennis van verschillende materialen en helpt u graag op weg."

Ook verzorgt Anne-mieke creatieve workshops. Bijvoorbeeld op 5 maart is er een workshop 'Schilderen met reliëf'. Let op de workshop begint om 9.30 uur en duurt tot 12.00 uur. "Voor deze workshop dient u zich wel even apart aan te melden. Tegen een betaling van een vergoeding 7 euro (voor materiaalkosten) kunt u meedoen. Bij de eerstvolgende workshop zijn nog een paar plekjes vrij, maar wees er snel bij! Opgeven voor de workshop kan via e-mail: AMW.Philip@hotmail.com

Bij het reguliere Creatief Café eens in de veertien dagen kunt u gewoon binnen lopen. Mozaïeken, schilderen, sieraden maken of zelf iets van huis meenemen waar u al mee bezig bent, het kan allemaal. Bij het Creatief Café is het gezellig en ontmoet u andere creatieve mensen die u kunnen inspireren. Onder het genot van een kopje koffie en een praatje werkt iedereen in eigen tempo. Kortom het Creatief Café is een fijne, gezellige en creatieve ontmoetingsplek." Het Creatief Café is dinsdag (even weken) van 10.00-12.00 uur in de Lange Kerkstraat 15, Huissen. Kosten voor koffie/thee: 0,50 euro.