Afbeelding

Filmmiddag in protestantse kerk Huissen

HUISSEN - Een aantal keren per jaar organiseert de protestantse kerk Huissen een ontmoetingsmiddag. Tijd voor ontmoeting, een kopje koffie of thee en elke keer een activiteit. Maandag 28 januari start om 14.30 uur de Zweedse film ‘Een man die Ove heet’.


Na het overlijden van zijn vrouw heeft Ove genoeg van het leven, het liefst zou hij er een eind aan willen maken. Hij houdt de mensen op een afstand. Maar zo als dat dan kan gaan in een leven: de mensen niet van hem. Er is een reden waarom hij zijn buurtbewoners op een afstand houdt, maar die houdt hij voor zichzelf. Maar langzaam ontrolt zich zijn levensverhaal en wordt duidelijk waarom Ove al mopperend de mensen op een afstand wil houden. Zijn bleke leven krijgt nieuwe kleur dankzij de nieuwe chaotische buren. Bitter, ontroerend en vol humor.
De kerk is open om 14.00 uur, u bent van harte welkom! Voor info en/of vervoer: Matthijs Glastra, predikant@pknhuissen.nl.

Viering Protestantse Gemeente Huissen

zondag 27 januari 2019, 10.00 uur. Voorganger ds. Matthijs Glastra. 3e zondag na Epifanie.

Epifanie – verschijnen. Een kind wordt groot en gaat de wereld in. Wat gaat er van haar worden? Waar en wat zal hij laten zien en zijn? Voor wie ben jij te vinden mensenkind? We lezen in de Epifanie drie vaste verhalen: Jezus is te vinden voor de mensen van ver (wijzen uit het oosten), voor mensen waar het feest van de liefde dreigt te mislukken (bruiloft Kana) en wil ik mij laten vinden door God (doop in Jordaan). Als ik God wil vinden hoef ik mijzelf niet grootser, sterker of beter voor te doen dan ik ben: ik mag zijn wie ik ben. (Matthijs Glastra).