Chronische aandoening en

op zoek naar beweegaanbod?

HUISSEN/ANGEREN - Het nieuwe jaar is onderweg en de goede voornemens blijven hopelijk niet bij ‘voornemens’. In Huissen en Angeren doen ze er in ieder geval alles aan om bewegen leuk en gemakkelijk te maken.

Heb je last van een chronische aandoening en wil je toch graag fit blijven of fitter worden? Meld je dan bij je eigen huisarts voor Bewegen op Recept (BOR). De praktijkondersteuner kan voor jou het beweegrecept uitschrijven en helpt je verder bij het maken van je keuze.

In beide kernen is genoeg beweegaanbod voor mensen met een chronische aandoening zoals COPD, (ernstig) overgewicht of een hoge bloeddruk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Jeu des Boules, MBVO of Zwemmen. Wil je liever eerst bewegen met fysiobegeleiding? Dat is ook mogelijk. Met BOR kun je de eerste twaalf weken aanbod uitproberen tegen gereduceerd tarief.

Wat houdt je nog tegen? Het bekende spreekwoord “baat het niet dan schaadt het niet” gaat voor deze kans niet op. Want doe je mee, dan baat het zeker. Bewegen is belangrijk in het voorkomen van hart- & vaatziekten en het zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit.

Zaterdag 26 januari tijdens 'Angeren Bruist' van 13:00 tot 16.00 uur (vrije inloop) kun je alvast kennis maken met drie van de beweeglessen uit Bewegen op Recept. In het Dorpshuis kun je mee doen aan: Tai Chi, Walking Football of Bewegen op Maat. Wil je de eerste keer alleen kijken dan mag dat ook.

Kijk op: www.unieksporten.nl voor het ‘complete’ aanbod van BOR. Wil je direct meedoen en wil je weten hoe? Mail dan naar sport- & cultuurcoach Rosanne: r.degroot@swlingewaard.nl.