(foto: Gerdien Jansen)
(foto: Gerdien Jansen) Gerdien Jansen

Buutreedners hoofdmoot Pronk Kraonige

HUISSEN - Zaterdag 26 januari zal weer de traditionele pronkzitting van De Kraonige Zwaone in De Brink plaatsvinden. Ook dit jaar zorgt de pronkcommissie voor een divers en kleurrijk programma. Een belangrijk deel van de avond zal gevuld worden door de buutreedners van Fillipus Neri.

Fillipus Neri, deze talentenpool van buutreedners en buutschrijvers, is een niet meer weg te denken geleding binnen De Kraonige Zwaone. Naast het leveren van alle buutreedners vormen zij samen met onder andere Stadspresident Bas Boerboom en de muzikanten van Quantaquibus de pronkcommissie, die verantwoordelijk is voor het programma.

Buut, zang en dans

Liefst vijf buutreedners zullen hun opwachting as zaterdag maken. Wie dit zijn is nog een goed bewaard geheim. De narrenspiegelaor staat vast maar verder…? Het programma zal verder bestaan uit zang van de Slubkes en een aantal artiesten die aan het Zwaonefestival heeft deelgenomen. Naast zang zal als vanouds ook dans weer deel uitmaken van het programma. Zowel de kleintjes van de Minigarde als De Garde zullen een mars uitvoeren. De Garde zal daarbij natuurlijk ook een showdans op het podium brengen.

Dieselstrekkers

De gehele pronk zal weer muzikaal omlijst worden door de Dieseltrekkers. Dit showorkest dat van buiten de stadsmuren van Huissen komt heeft de laatste jaren haar definitieve plaats binnen de pronkzitting weten te bemachtigen.

Kaarten voor dit spektakel zijn verkrijgbaar via de site van de Kraonige Zwaone of bij de volgende verkoopadressen: Foto Van Eimeren, Drankenhandel Degen, Primera en Inktvis.