Ingezonden

Idioot

Vorige week was het druk op de Nijmeegsestraat bij De Tichelaar. Een jong ventje, Seat Leon, beveiliger van beroep, was duidelijk geirriteerd geraakt dat hij blijkbaar wat te lang moest wachten en vond het nodig om met gierende banden weer op te trekken en zo bijna mij en mijn zoon aan te moeten rijden die daar tussen alle auto's door de school probeerde te bereiken. Resultaat; Mijn zoon heeft het er nu nog over en is angstig geworden door het gedrag van zo'n snotneus... Goed gedaan kerel, je bent een uithangbord voor je beroep!

Maar ook de ouderen kunnen er wat van. Zojuist, ik schrijf dit vrijdagochtend de 18e, heb ik mijn kinderen afgezet op school en wil het zebrapad oversteken. Er komt een kleine Mercedes, zwart, klasse A aangereden met en snelheid van ruim boven de 50. Net als ik het zebrapad op loop hoor ik de man gas geven. Het zal toch niet.... Ik loop verder en de man gaat even vol in de remmen, besluit dan dat hij het niet zal halen en... geeft weer gas bij om vervolgens met hoge snelheid -het is ook nog glad- in de richting van de dijk door te rijden.

Dat de verkeerssituatie bij de school niet goed is, dat weten we. Dat deze verbeterd gaat worden, eindelijk. Maar als je in je autootje zit en denkt dat je het je kunt veroorloven om het risico te nemen om iemand dood te rijden en daar achteraf bij de rechter over te kunnen gaan grienen dat het je zo spijt... donder dan ook maar een eind op en ga je schamen!

Maarten Peters

Wethouder Helga Witjes heeft samenwerking als speerpunt

LINGEWAARD - Tijdens de inmiddels traditionele nieuwjaarslunch van Veron op donderdag 17 januari sprak Helga Witjes, wethouder Economische Zaken, de aanwezige enthousiaste zestig ondernemers toe.

'Samen kom je verder, gemeente en ondernemers kunnen hierbij niet zonder elkaar' is haar motto, en dat blijkt uit de initiatieven die afgelopen jaar zijn ondernomen door de gemeente en ondernemersvereniging Veron. Door met elkaar activiteiten te organiseren, met het doel om lokaal ondernemen te stimuleren. Dit kan echter alleen, als je van elkaars bestaan af weet, door evenementen te faciliteren om bedrijven met elkaar kennis te laten maken, ontstaat deze kruisbestuiving. En wat is er nou mooier dan elkaar opdrachten te gunnen. Mooie voorbeelden hiervan zijn de bijeenkomst 'Wees loyaal, koop lokaal' en het ondernemersontbijt tijdens 'de dag van de Ondernemer' in november 2018.

Mevrouw Witjes ziet de toekomst positief tegemoet, om met de ondernemers in gesprek te blijven gaan en met elkaar mooie projecten te kunnen realiseren. Ondernemersvereniging Veron juicht dit van harte toe. Zij zijn een enthousiaste belangenbehartiger en netwerkvereniging, met 115 ondernemers uit Lingewaard. Doel van de Veron is om de leden met elkaar te verbinden zodat met van elkaars kennis, ervaring en netwerk kunnen profiteren. Veron heeft regelmatig overleg met de gemeenten en andere belangenorganisaties, en is hiermee hét platform en schakel tussen ondernemers en de gemeente. Zij biedt haar leden diverse netwerkbijeenkomsten zoals bedrijfsbezoeken, themaborrels, inspirerende workshops en symposia.