Afbeelding
Foto:

Kunst en zang en hartelijkheid in de kerk

ANGEREN - Afgelopen zondag 13 januari gonsde de Protestantse Gemeente Angeren van de mensen: de intrededienst van de nieuwe predikant. Gemeenteleden en genodigden vulden de kerk aan de dijk.

"Ondersteund door de kloostercantorij van het Dominicanenklooster uit Huissen werd er uit volle borst en dan weer ingetogen gezongen. Ik vroeg mij af of dat buiten te horen was geweest. Of de feestelijke tonen de oren van een dappere voorbijganger in de mistige motregen bereikt hadden.

In deze dienst was er een prachtige liturgische schikking. Met bloemen en andere natuurlijke materialen maakte Rita Oostendorp een compositie met symbolische betekenis. Ik noem er vier.

Tulpen in alle kleuren van de regenboog stonden voor de veelkleurige gemeente waar iedereen welkom is.

De amaryllis verwees naar mij. Predikant in een nieuwe gemeente, die tot bloei komt vanuit innerlijke kracht. De wilgentak staat voor groei en een gesnoeide wilgentak wortelt snel. We hopen dat ds. Els de Clercq snel zal wortelen in onze gemeente, zo klonk het hartelijk.

De boomwortel drukt uit hoe wij allen zijn geworteld en gegrond in Gods liefde.

Naast de schikking was er de zegen. Mooi, die handen opgelegd te krijgen, goede wensen en woorden van vertrouwen mee te krijgen. Een feestelijke inzet van een nieuwe periode en een warm onthaal dat me bij zal blijven."

Els de Clercq