Kapel Dominicanenklooster. (foto: Fenna Boomsma)
Kapel Dominicanenklooster. (foto: Fenna Boomsma)

Choral Evensong in

Dominicanenklooster Huissen

HUISSEN - Ook dit jaar wordt weer een prachtige Evensong (een bijna in zijn geheel gezongen dienst) ten gehore gebracht tijdens een bijzondere avonddienst in de kapel van het Dominicanenklooster Huissen

Vanaf vrijdag 22 februari worden diverse liederen ingestudeerd door ervaren koorzangers, die vanuit heel het land afreizen om hier aan deel te nemen. Ze staan dat weekend onder leiding van de Engelse dirigent Peter Leech die voor de gelegenheid naar Huissen is gekomen. In de dienst gaat de Engelstalige Anglicaanse priester David Philips voor. Aanmelden is niet nodig. Er is een deurcollecte. Zondag 24 februari van 17.30 - 18.30 uur.

Meezingavond Heisterkoor

BEMMEL - Het Heisterkoor is springlevend! Deelname aan het Korenfestival in Doetinchem in 2018 en het ten gehore brengen van diverse kerstconcerten – onder meer in de Stevenskerk in Nijmegen en het Openluchtmuseum te Arnhem – zijn daarvan luisterrijke voorbeelden.

Het koor staat onder de enthousiaste en inspirerende leiding van Mathijs Dubbeldam en wordt op piano begeleid door de talentvolle Jenny Chen. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw en veelzijdig repertoire met zowel licht klassieke als hedendaagse liederen. Graag wil het Heisterkoor door een meezingavond het plezier in zingen uitdragen en delen met anderen. Iedereen, of je nu veel of weinig zangervaring hebt, is van harte welkom om te komen kijken, luisteren én mee te doen. Zingen geeft je energie!

"Voor een evenwichtige verdeling van de stemmen zijn we vooral op zoek naar bassen, tenoren en alten. De meezingavond vindt plaats op woensdag 6 februari van 20.00-21.30 uur in cultureel centrum De Kinkel, Van Ambestraat 1 in Bemmel."