Leerlingen OBC Bemmel overhandigen het bedrag aan Johan Smoorenburg. (foto: Wendy Tiebosch)
Leerlingen OBC Bemmel overhandigen het bedrag aan Johan Smoorenburg. (foto: Wendy Tiebosch)

Leerlingen OBC Bemmel

steunen Hart voor Haïti

BEMMEL - Marktkraampjes regelen, hapjes en drankjes maken, producten verkopen, sponsors zoeken, vergunningen aanvragen en hoe zit het met de verkeersveiligheid? Het zijn onderwerpen voor de vmbo-t leerlingen van OBC Bemmel geweest waar ze flink mee aan de slag zijn gegaan. Gevolg: een gezellige kerstmarkt met een opbrengst van liefst 2.828,82 euro voor het goede doel: Stichting Hart voor Haïti.

Maandag 21 januari heeft Johan Smoorenburg van Stichting Hart voor Haïti de cheque van 2.828,82 euro van de vmbo-t leerlingen in ontvangst mogen nemen. De volledige opbrengst van de kerstmarkt kwam ten goede aan een goed doel.

“We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich inzetten voor een goed doel. De ene keer is dat in de omgeving van de school en de andere keer verder weg. Afgelopen kerstmarkt is gekozen voor Stichting Hart voor Haïti. Onze leerlingen hebben zich ingezet voor kinderen in het kinderdorp Bon Repos en in het bijzonder voor de aanschaf van muziekinstrumenten. Het idee ontstond doordat één van de docenten, Wouter van der Weij – docent Leefstijl daar als kind heeft gewoond, voordat hij geadopteerd werd. In overleg met de leerlingen, Wouter en Johan Smoorenburg is het doel van muziekinstrumenten geboren,” aldus de trotse teamleider vmbo-t OBC Bemmel.

Meer informatie over de stichting staat op www.hartvoorhaiti.nl en op de website van OBC Bemmel www.obc-bemmel.nl.