Afbeelding

'Plankstukje' pastoraat

HUISSEN - Pastoraat: Wat verstaan we daaronder? Onder pastoraat verstaan we het ondersteunen van gemeenteleden, zowel jong als oud, niet alleen bij verdriet of in moeilijke tijden, maar ook in goede tijden. Samen leuke dingen doen en wat vreugde brengen is namelijk ook pastoraal werk!

Pastoraat: Wie verzorgen het? Het pastoraat wordt binnen onze kerk verzorgd door een groep gemeenteleden, de pastorale medewerkers. Zij hebben de zorg voor gemeenteleden die daar behoefte aan hebben.

Pastoraat: Wat het houdt het in? Als pastoraal medewerkers werken we samen met de diaconie bij ouderenvieringen, zoals de Kerst- en Paasviering. Wij bezoeken ouderen en zieken, maar ook bij blijde gebeurtenissen zijn we aanwezig. Nieuw ingekomen gemeenteleden worden bezocht, welkom geheten en wegwijs gemaakt in onze kerkelijke gemeenschap. Wij zijn dus veelzijdig bezig. Maar bovenaan staat het “samen zijn”. Dat komt ook sterk naar voren in onze themamiddagen. Afgelopen jaar gingen die over: kruiswegstaties, film, muziek en dans (Riek Siekman en Mariette van Herwijnen).

Viering

Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 3 februari, 4e zondag van Epifanie, 10.00 uur. Voorganger ds. Theo de Zwart, Arnhem. U bent altijd welkom in onze kerk. Ook op de vrijdagmiddaginloop tussen 14 en 16 uur. Voor een kop koffie, thee en/of een praatje.

Vrijwilligers langs de deuren bij huurders woonstichting Gendt voor petitie

GENDT - De digitale petitie 'Woonstichting Gendt mot Woonstichting Gendt blieve' is afgelopen op 25 januari.

De oude petitie was al eerder gestopt, hierop zijn zeven digitale handtekeningen binnen gekomen en bij de website van petities ongeveer 138 ondertekeningen. Inmiddels gaan er meer dan negen vrijwilligers langs alle huurders van Woonstichting Gendt.

Een huis aan huis petitie. Zodra deze alles is afgerond zullen de petities worden aangeboden aan woonstichting Gendt. De meesten zien een grote fusie met een grote woonstichting zoals Waardwonen niet zitten.