Ingezonden brief

Gemeente Lingewaard:

Pluim op je hoed!

Mijn rijbewijs moest worden verlengd. Ik meldde mij in een van de noodlokalen bij de gemeente Lingewaard en werd vlot en vriendelijk geholpen. Binnen vijf dagen zou ik het rijbewijs kunnen ophalen.

Daarover kreeg ik via de mailbericht, dus ik spoedde mij (zonder afspraak) wederom naar het gemeentehuis. Er waren vier mensen voor me. Dat zou toch nog wel even kunnen duren, bedacht ik me. Een vriendelijke bode vroeg aan de aanwezigen of we iets wilden drinken. Op het scherm kon ik volgen hoe de voortgang in de afhandeling van de wachtenden was en ik was binnen 10 minuten aan de beurt. Werd net zoals de eerste keer, nu door een andere medewerkster, zeer vriendelijk te woord gestaan en stond in zeer korte tijd, met mijn rijbewijs op zak, weer buiten.
In termen van klantvriendelijkheid past hier een groot compliment. Hier had niets beter gekund dan waarop het plaatsvond. Alles keurig geregeld, binnen redelijke termijnen, gemeentepersoneel dat uitermate vriendelijk optreedt en een product (rijbewijs) dat qua kosten (39,70 euro) toch binnen de perken blijft.

Waarom schrijf ik dit nu. Jarenlang was ik werkzaam bij de lagere overheid (meerdere gemeenten). In al die jaren en ook nu nog steeds doen gemeenten hun uiterste best om de klantvriendelijkheid te verbeteren. Bij de laatste gemeente waarbij ik werkte (Overbetuwe), heb ik daarvan ook al vele goede voorbeelden gezien. Natuurlijk zal er best wel eens wat over te gemeente te klagen zijn, maar de wijze waarop ik deze dienstverlening (weer) heb ervaren verdient niets anders dan lof.
Dit doet geen enkel bedrijf beter!!

Steef Weijers