Blauwe reiger. (foto: Herman Hendriks)
Blauwe reiger. (foto: Herman Hendriks)

Vogels spotten in Immerloo

ARNHEM - Het Immerloo is een park in Arnhem op de zuidelijke oever van de Immerloo plas. Park Immerloo is aangelegd tussen 1969 en 1972 en was daarmee het eerste stadspark in het stadsdeel Arnhem-Zuid. De begroeiing langs en in het water, op de dijken en de tussenliggende velden is voor vogels een rijk voedsel- en rustgebied.

De excursie staat onder leiding van Ben Brouwer die enthousiast over de vogelwereld kan vertellen. Deze IVN RijnWaal-vogelaar verwacht dat wij wintervogels te zien krijgen zoals putter, sijs, koperwiek en kramsvogel. En mogelijk een appelvink. Ben is voor deze excursie bereikbaar op 06 53927477. Start: zondag 3 februari om 09.00 uur bij de parkeerplaats langs de Loostraat in Huissen tegenover de ingang Parkdreef. (Loostraat helemaal tot het einde volgen). De deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Wandelschoenen of laarzen en een verrekijker worden aanbevolen.

Meer informatie over deze excursie en IVN RijnWaal staat op: www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal en op www.holthuizen.net/immerloopark.php.

Koperwiek. (foto: Herman Hendriks)