Afbeelding
Foto:

Zumba Marathon voor ALS in Angeren

ANGEREN - Iedere 90 minuten krijgt wereldwijd iemand de diagnose ALS. In Nederland zijn er ongeveer 9 tot 11 patiënten per 100.000 mensen. Wekelijks komen er ongeveer 10 nieuwe patiënten bij.

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ernstige ziekte van het zenuwstelsel waarbij spieren geleidelijk dunner en minder krachtig worden. Dit krachtverlies kan voorkomen in de armen en benen, maar ook in die spieren die gebruikt worden om te praten of te slikken. Binnen gemiddeld 3 tot 5 jaar na de eersteverschijnselen verliest een ALS-patiënt (bij volle verstand) controle over al zijn spieren en raakt uiteindelijk volledig verlamd en gevangen in eigen lichaam.

Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat de onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn. Gabi Knuiman en Mirella van Egdom gaan hier bij helpen! Dit doen ze door een Zumba Marathon te organiseren. Het vindt plaats op 23 februari in Het Kulturhus in Angeren. Het programma ziet er als volgt uit:
12.30 uur inloop
13.00 uur start Zumbathon deel 1
14.30 uur pauze
15.00 uur start Zumbathon deel 2
16.30 uur einde en groepsfoto
De volledige winst van deze dag zal gedoneerd worden aan Stichting ALS Nederland. "Interesse in dit evenement? Voor meer informatie en het inschrijfformulier, ga naar het facebook evenement: Zumbathon Gabi&Mirella voor ALS of stuur een e-mail naar gabi.mirella.zumbathon@gmail.com. Kan/wil je maar een deel van de marathon meedoen, geen enkel probleem! Samen gaan we een middag dansen voor zij die dat in de toekomst niet meer kunnen."