De computerspecialisten van links naar rechts: Eric Driessen, Siouxton Stoorvogel en Jordy Weghorst. (foto: Sjaak Veldkamp)
De computerspecialisten van links naar rechts: Eric Driessen, Siouxton Stoorvogel en Jordy Weghorst. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

Dé computerspecialist

heeft altijd een oplossing

GENDT - Tijdens het opstarten van de computer, voel je dat het niet goed zit. Jouw digitale vriend is plots heel traag, programma's doen niet wat ze moeten doen en het scherm vertoont nukken. Voor Eric Driessen van Regio-IT een bekend euvel. "Deze computer is onherroepelijk toe aan een onderhoudsbeurt", zegt de computerspecialist in Gendt.

Regio-IT richt zich op beveiliging, internet, reparatie, en onderhoud. In de werkplaats is hij samen met twee personeelsleden bezig om computers weer aan de praat te krijgen én te houden. De meest voorkomende klachten zijn volgens Driessen het gevolg van achterstallig onderhoud en geen juiste virusscanner. De hardware in de computer kan voor problemen zorgen. Een proceskoeler die zich vol stof heeft gezogen. Maar ook de harde schijf van mindere kwaliteit kan de boosdoener zijn. Die zitten vaak in computers die voor stuntprijzen de deur uitgaan.

De smartphone en computer moeten het altijd doen, weet Driessen uit ervaring. "En o wee, als er mankementen zijn. Dan is er paniek", zegt hij met een lach. Maar wel met een begripvolle blik. Een computer moet het altijd gewoon doen. En als er een storing is, dan graag zo snel mogelijk een oplossing. Dezelfde dag is niet altijd mogelijk, zegt Driessen eerlijk. "Maar voor alle problemen heeft Regio-IT wél altijd een oplossing."

Regio-IT is wars van drempels. Telefonische bereikbaar zonder keuzemenu, geen balie en voor technische vragen mag je de werkplaats binnenlopen.
Regio-IT, Dorpstraat 66, Gendt. Telefoon 0481 421510; www.regio-it.nl.