Pass van Niek van den Berg (11) van RKHVV in het duel tegen Hoogland. De Huissense hekkensluiter speelde teleurstellend gelijk: 2-2.
Pass van Niek van den Berg (11) van RKHVV in het duel tegen Hoogland. De Huissense hekkensluiter speelde teleurstellend gelijk: 2-2. Foto:

Na Huissenaren ook Gendtenaren in gevaar

De Bataven-RKHVV straks hogedrukketel

Van RKHVV was al bekend dat ze in de hoofdklasse A in acuut degradatiegevaar verkeren. Hoewel er nog twaalf wedstrijden zijn te spelen hebben ze in Huissen rechtstreekse handhaving al uit het hoofd gezet. De Gendtse aartsrivaal De Bataven staan nu ook in de gevarenzone. Eerstkomende wedstrijd: op zaterdag 9 maart… De Bataven-RKHVV!

Tekst: Hans Schmeinck

Zondagmiddag zegen een aantal spelers van RKHVV neer op het eigen (kunstgras)veld na het laatste fluitsignaal van arbiter Michielsen. De 'blauwen' hadden 2-2 gelijkgespeeld tegen Hoogland. Vooraf had de Huissense hekkensluiter van de Hoofdklasse A wellicht getekend voor een punt tegen de subtopper uit Utrecht, maar het hadden er twee meer moeten zijn, gezien de stand bij rust: 2-0. Maar gezien de allerbelabberdste tweede helft mocht RKHVV niet eens klagen met een remise.

Zoals het een goed aanvoerder betaamt hielp Rutger Worm een paar teleurgestelde medespelers omhoog. Hoewel hij zelf ook zwaar teleurgesteld was. ,,Ik kan al niet eens meer boos worden, het is vooral moedeloos om van te worden. Ik mis de absolute winnaarsmentaliteit om die voorsprong vast te houden en die zege over de streep te trekken.''

Zelf had de ex-prof na een half uur de 2-0 gescoord. ,,Dat kon best in buitenspelpositie zijn'', gaf hij zelf al aan. Maar nu zat het de Huissense ploeg in de eerste helft ook eens mee voor wat betreft arbitrale beslissingen. Iets ervoor had Bob Kamp uit een prima aanval de 1-0 gescoord.

Mentaliteit

Maar na rust zakte en kakte RKHVV totaal in. En Bas Wobbes en Henk Baum zorgden voor de volledig terechte eindstand: 2-2. Worm: ,,Tja, toch nog een puntje, maar daar schieten we eigenlijk niets mee op.'' De Huissense hekkensluiter heeft negen punten en dat zijn er acht minder dan nummer voorlaatst Achilles 1894. En tien minder dan aartsrivaal De Bataven.

De Gendtenaren verloren zondag zelf bij koploper RKZVC met 4-1. De geplaagde ploeg van trainer Rob Bouman is in direct gevaar. Het staat op de nacompetitieplek die RKHVV als laatste en hoogst haalbare doel heeft gesteld. De Bataven is op plek 14 terecht gekomen omdat er in de laatste acht duels maar drie punten (3 gelijke spelen) werden gepeurd. De laatste overwinning is van bijna vier maanden geleden, toen werd met 0-3 gewonnen bij…. RKHVV. En de eerstvolgende wedstrijd spelen de Huissense en Gendtse degradatiekandidaat tegen elkaar! De toch altijd al enorm beladen derby zal op zaterdag 9 maart in Gendt vanaf 19.00 uur als een hogedrukketel zijn.

                                

Doorgaan Worm onzeker

Ja, hij is al door enkele clubs benaderd. Maar Rutger Worm (33) weet nog niet of hij in gaat op de aanbiedingen, zegt de aanvaller van RKHVV zelf. ,,Ik moet eerst hier nog gaan praten. RKHVV is een warme gezellige club, maar het is afhankelijk van een aantal factoren of ik blijf.'' De ex-prof van onder meer NEC is ook jeugdtrainer bij de club uit Nijmegen en zijn contract werd onlangs verlengd. RKHVV maakt medio maart bekend wie interim Ben Gerritsen opvolgt. Of assistent Julian Vlietstra aanblijft is onzeker.