Ingezonden brief

Nederland is groter dan Lingewaard

Maar dankzij de huidige coalitie met de VVD aan kop en wat meelopers er achteraan kost het ons inmiddels handen vol geld aan belastingen: bestaande, verhoogde en nieuwe belastingen. En al die belastingen moeten betaald worden van ons inkomen wat al zwaar belast is, dus belasting betalen met geld waarover al belasting is betaald!

En laten we eerlijk zijn: niemand is er op vooruit gegaan na de verhoogde BTW van 6 naar 9 procent en de sterk verhoogde energiebelasting, maar rekenen is niet het sterkste punt van politici en het CPB is een rijksinstelling!

Nieuwsgierig welke belastingen de overheid ons oplegt?, welnu, hier komen ze: Inkomstenbelasting-Loonbelasting-vennootschapsbelasting-dividendbelasting-kansspelbelasting-erfbelasting-vermogensrendementsbelasting-omzetbelasting (BTW)-invoerbelasting-uitvoerbelasting-accijnsen op rookartikelen en dranken-auto en motorbelasting (BPM)-motorrijtuigenbelasting (MRB)-belasting zware motorrijtuigen-overdrachtsbelasting-assurantiebelasting (op al uw verzekeringen)-verhuurdersheffing-bankbelasting-millieubelastingen (op uw energienota)-woningforfait belasting.

En de gemeentelijke belastingen? Hier komen ze: Onroerendezaakbelasting (OZB)-belasting op roerende woon en bedrijfsruimten-baatbelasting-forensenbelasting-toeristenbelasting-parkeerbelasting-hondenbelasting (ah..geen kattenbelasting)-reclamebelasting-precariobelasting-rioolheffing-reinigingsheffing-leges.

En natuurlijk gelden niet alle belastingen voor u, maar toch............

Als je rechts stemt vraag je om meer belastingen en/of het verhogen hiervan, als je links stemt betaal je eveneens een volledig pakket aan belastingen, stem je midden dan helpt dat ook niet want dat zijn de meelopers van rechts en links. En natuurlijk is er een partij die dit allemaal anders wil, maar dat laat ik aan u over en als laatste advies: stemtt niet uit gewoonte maar stem op de partij die u het meeste voordeel biedt en voorkom hiermee dat de explosieve groei van voedselbanken stopt (NL derde wereld?) en dat uw kinderen straks niet in kleding lopen van de eveneens sterk groeiende low-cost markten (met dank aan de VVD en zijn meelopers), dat wilt u uw kin(eren) toch niet aandoen?

De heer Van Dreumel, Bemmel.