Iedereen in de weer op Holthuizen. (foto: Martien van Hemmen)
Iedereen in de weer op Holthuizen. (foto: Martien van Hemmen)

Park schiet wortel

op boomplantdag

HUISSEN - Op zaterdag 9 maart begon in menig opzicht de lente in Park Holthuizen in Huissen. Het park is één van de mooie parels in de gemeente en er zijn prachtige plannen om meer mensen hiervan te laten genieten. Daarbij valt te denken aan de verbetering van wandel- en fietspaden. Ook aan de realisering van een theetuin waar men kan verpozen in het groen nabij het water.

Het 'groen' is vitaal onderdeel van het park en dat realiseren eigenaren Marian en Theo Hubers zich goed. In de ochtend kwamen circa 30 personen bijeen om actief mee te helpen bij het streven om het park in de sfeer van de lente te brengen. Daarmee werd gereageerd op een uitnodiging in de wijk om de handen uit de mouw te steken. Daartoe waren velen gewapend met een spa. Op het terrein waren gleuven gegraven om bomen en struiken te planten.

Enige tientallen bomen en zo'n 1400 meidoorns kregen onder toeziend oog van een tevreden wethouder Janssen een toekomst in het park. Langs de dijk werd een mengsel van vlechtheggen geplaatst. De bomen - fladderiepen, tamme kastanjes, zomereik en zomerlindes - werden ingepast in een passende diversiteit. Naast de reeds eerder geplante fruitbomen zal het uitgroeien tot een weelde. De boomplantdag werd ook aangegrepen om een dichtgegroeide kikkerpoel schoon te maken. Met een voldaan gevoel kon men na afloop genieten van de thee/koffie met koek. De ontwikkeling van het park is naar velen verwachten en hopen in een positieve fase beland. De lente schiet ook in figuurlijke zin wortel.