Afbeelding
Foto:

Energiebesparende

voorzieningen; kost dat geld?

HUISSEN - Klimaatverandering en verduurzaming is wereldwijd een belangrijk thema, en daarvoor zijn ook maatregelen nodig op de Nederlandse woningmarkt. Om het energieverbruik te reduceren kunnen we samen investeren in de verduurzaming van woningen. Van de Ree & Partners draagt daar graag een steentje aan bij.


Het is vaak nog onduidelijk wat de voordelen zijn van het investeren in energiebesparende maatregelen. Bovendien is het moeilijk in te schatten wat de kosten zijn en wat u uiteindelijk kunt besparen. Wij kunnen u daarbij helpen; er zijn namelijk ruimere financieringsmogelijkheden om een woning te verduurzamen.
Het Energiebespaarbudget is daar een voorbeeld van. Dat is het bedrag dat u, bij het verstrekken van een hypotheek, extra mag lenen bovenop het maximale LTV. Loan-to-Value is het maximaal te lenen bedrag, dat overeenkomt met de waarde van het huis. Echter is het wel noodzakelijk dat dit Energiebespaarbudget volledig besteed wordt aan de energie besparende voorzieningen.
Niet alleen bij bestaande bouw, maar ook bij nieuwbouw is het mogelijk om extra te lenen voor energiebesparende voorzieningen. Het grote voordeel van het meefinancieren van de EBV is dat deze investeringen niet ten koste gaan van andere financiƫle wensen. Tevens bespaart u niet alleen op uw maandlasten, maar wordt de woning ook beter verkoopbaar in de toekomst. Uit onderzoek blijkt ook dat besparende maatregelen positief zijn voor het wooncomfort.

Daarnaast kunt u uw LTI (Loan-to-Income), het maximaal te lenen bedrag, verruimen wanneer u energiebesparende voorzieningen treft, zoals het aanschaffen van zonnepanelen, energiezuinige kozijnen, een Hr-ketel, warmteterugwinning of het isoleren van het dak, de vloer of de muren van de woning. Bij de berekening van de financieringslast kunt u een bedrag van maximaal 9.000 euro buiten beschouwing laten.
Met de juiste investeringen houdt u, onder aan de streep, geld over. Maak een afspraak en wij brengen de mogelijkheden voor u in kaart.

www.vanderee-partners.nl; 026 3275888.