Vader Abraham en Mieke. (foto: Henk Sluiter)
Vader Abraham en Mieke. (foto: Henk Sluiter)

Jaarvergadering Sasa: serieus en gezellig

ANGEREN - Sasa algemene deelnemersvergadering: Terwijl de ruim tachtig Sasa-deelnemers een goed plaatsje zochten speelde Ria Visser vrolijke muziek op haar keyboard. Aan de hand van een denkbeeldige fietstocht ging de voorzitter het hele jaar door met als hoogtepunt het 50-jarig jubileumfeest in september.

De penningmeester gaf uitleg over het financiële wel en wee van de Sasa en ze kon melden dat de stichting een financieel gezond 'oudje' is. Jaap Stienstra (Jaap van Det) nam afscheid na zich vele jaren als voorzitter en als bestuurslid te hebben ingezet voor de Sasa. Els Tijssen bedankte hem met een dinerbon en bloemen voor zijn Willy. In de bijbehorende oorkonde werd verwezen naar zijn werk voor Sasa waar Jaap in een emotioneel dankwoord op terugkeek.

De heer Scholten werd gehuldigd vanwege zijn 25-jarig deelnemerschap van de Sasa. De nieuwe dominee van Angeren, mevrouw Els de Clerque, stond stil bij de deelnemers die de afgelopen periode waren overleden. Zij stak voor iedere overledene een kaarsje aan. In de pauze speelde Ria Visser en werd er volop bijgepraat.

Het daarna volgende optreden van de Angerse artiesten met muziek van Vader Abraham en Mieke was een verrassing. Het publiek reageerde enthousiast. Daarna was er op het grote beeldscherm een korte versie van de jubileumfilm te zien, gevolgd door een selectie oude foto’s. En bij een drankje en een hapje kwamen de herinneringen en de verhalen weer los. Zo werd de jaarvergadering een feestje en gingen de deelnemers met een tevreden gevoel naar huis.