Honingbijen 2019. (foto: Adriaan van Egmond)
Honingbijen 2019. (foto: Adriaan van Egmond)

Cursus 'Kennismaken

met de honingbij'

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert samen met imkervereniging Oost-Betuwe een kennismakingscursus over de honingbij. Deze cursus is bedoeld voor geïnteresseerden die zelf geen bijen willen gaan houden.

De cursus bestaat uit een twee theorieavonden en twee praktijkbijeenkomsten. De theoriebijeenkomsten worden gehouden op 3 en 10 mei in De Veldschuur aan de Sportlaan 1M in Bemmel. In de theorielessen gaat het over de anatomie van de honingbij, het bijenvolk, het gedrag van de bij, bijenproducten zoals honing en was en de betekenis van de honingbij.

De data van de praktijkbijeenkomsten in de periode mei - juni worden in onderling overleg met de deelnemers vastgesteld. De zaterdag heeft daarbij de voorkeur. De praktijklessen bestaan uit twee bezoeken aan een imker. De deelnemers kunnen kennis nemen van wat er allemaal komt kijken bij het houden van honingbijen.

Cursusleider is Adriaan van Egmond. De cursus wordt afgesloten met een certificaat. De kosten zijn 35 euro. Graag tijdens de eerste theorieavond contant betalen. Vrijwilligers van stichting Lingewaard Natuurlijk kunnen de kosten na behalen van het certificaat vergoed krijgen van de stichting.

Voor aanmelding en informatie kan men mailen naar Adriaan van Egmond; domusadriani@kpnmail.nl. Aanmeldingen graag voor 20 april.