Werk van Ben Berns. (foto: familie Berns)
Werk van Ben Berns. (foto: familie Berns) fam.Berns

Expositie Tiffany glaskunst

en beelden in Angeren

ANGEREN - Tot 28 mei exposeert het echtpaar Ben Berns en Gerda Berns-Bolder in de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat 20 in Angeren.

Gerda Berns-Bolder is geboren en opgegroeid in Angeren aan het Zeegsepad. Later is zij verhuisd naar Huissen. Als kind al was zij gefascineerd door de glas-in-loodramen van kerken. Het effect van de lichtinval door het gekleurde glas spreekt haar nog steeds aan. Ruim twintig jaar geleden is zij met een cursus glas-in-lood begonnen. Daarna is zij in aanraking gekomen met de tiffany-technieken en is hiermee verder gegaan. De kleuren en vormen van het glas, gecombineerd met het fijne lijnenspel en de kleurschakeringen geven het werk een bijzondere uitstraling. Gerda heeft zich daarnaast bezig gehouden met het beeldhouwen. Zij volgt cursussen bij Zeppelin in Doornenburg. Enkele beelden van serpentijn, albast en speksteen zijn te bewonderen.

Ben Berns is geboren in Huissen en woont daar nog steeds. Hij is gewoon heel erg handig en autodidact. Hij maakt unieke werken van koper, messing en roestvrij staal soms gecombineerd met natuursteen.

Het is zeer de moeite waard om bijvoorbeeld tijdens de Lentekriebels op 7 april te gaan kijken naar dit mooie werk.

Werk van Gerda Berns. (foto: familie Berns)