Afbeelding
Foto:

Uw nieuwbouwwoning financieren:

waar moet u aan denken?

HUISSEN - Wanneer u een nieuwbouwwoning koopt, zijn er andere zaken van belang dan wanneer u een bestaande woning koopt. Waar moet u allemaal op letten en welke kosten komen kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning? Van de Ree & Partners Financiële Diensten brengt deze zaken en lasten voor u in kaart.


U bent de eerste bewoner, u kunt zelf de keuken en badkamer uitkiezen, de eerste jaren is er weinig of geen onderhoud en alle nieuwbouwwoningen worden steeds energiezuiniger gebouwd. Een bestaande woning daarentegen, heeft ook zo zijn voordelen. U kunt namelijk de woning van binnen en buiten bekijken, u kunt onderhandelen over de prijs en u weet precies wanneer u kunt verhuizen. Dit zijn de algemeen bekende verschillen tussen nieuwbouw en bestaande bouw, maar hoe zit dat op financieel gebied?

Bij een nieuwbouwwoning is het bijvoorbeeld makkelijker om extra werkzaamheden mee te financieren, zoals het plaatsen van een keuken of badkamer. Deze extra werkzaamheden worden door de geldverstrekker meegerekend wanneer de marktwaarde van de woning wordt bepaald. Indien u bij een bestaande woning extra werkzaamheden laat verrichten, zijn er eigen middelen nodig.

Echter biedt een nieuwbouwwoning niet alleen maar voordelen. U zult ook rekening moeten houden met financieringslasten tijdens de bouw van uw nieuwbouwwoning. De hypotheek is immers ingegaan, want de grond is betaald en de aannemer is van start gegaan. Woont u tijdens de bouw nog in uw koop- of huurwoning? Dan kunt u te maken krijgen met dubbele woonlasten. Er is een mogelijkheid om deze dubbele woonlasten mee te financieren, u verhoogt als het ware de hypotheek. De hypotheekrente bij een nieuwbouwwoning kan aantrekkelijker zijn in vergelijking met een hypotheek voor een bestaande woning. U kunt er ook voor kiezen om voor deze dubbele woonlasten eigen middelen te gebruiken.

Kortom, een nieuwbouwwoning kopen heeft voordelen, maar er zijn ook een aantal aandachtspunten. Op voorhand is niet aan te geven of het kopen van een nieuwbouwwoning in uw situatie interessanter is dan het kopen van een bestaande woning.
De financieel adviseurs bij Van de Ree & Partners Financiële Diensten gaan graag met u aan tafel en berekenen de mogelijkheden in uw situatie. Neem contact op voor het maken van een afspraak, het eerste oriënterende gesprek is gratis: 026 3275888, info@vanderee-partners.nl, www.vanderee-partners.nl.