Argentijnse klanken geven Bachs Mattheus extra passie

BEMMEL - Op zaterdag 13 april kan een ieder getuige zijn van een heel bijzondere uitvoering van de Mattheus Passie.

Acteur Peter Faber vertelt op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist in de Nederlandse hertaling van theatermaker Jan Rot: de Mattheus Passie, een van de grootste werken van de klassieke muziek, nu vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. In deze unieke uitvoering ontmoeten klassieke en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar.

Zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en arias van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening. De eerste is een veelgevraagd artieste in de gospelscene. Bariton Job Hubatka speelde eerder in operas van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Regelmatig soleert hij bij De Nederlandse Opera.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Tango Extremo, bestaande uit Tanya Schaap (Viool en artistieke leiding), Ben van den Dungen (Sopraan saxofoon), Carlos Matos (Piano), Hans van der Maas (Accordeon) en Vasilis Stefanopoulos (Contrabas).

Zaal open 20:00, aanvang 20:30 uur. Kaartjes kosten 19,50 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.