Afbeelding

Pasen – een lied voor vroege vogels

HUISSEN - Mijn broer is bioloog en herkent met zijn ogen dicht welke vogel er zingt. Ik ontdek een vogel pas als ie opvliegt en ken amper de namen. Ondertussen vertel ik hem hoe bijzonder in de paasnacht en vroege paasmorgen het geluid van vogels is.

De stilte van de donkere nacht wordt opengebroken door het geluid van vroege vogels. Niet omdat het licht is geworden, beginnen ze te zingen. Vogels beginnen al te zingen als het nog donker is en zingen zo het morgenlicht wakker.

De kerk viert haar grote feesten in de overgang van het donker naar het licht. Geboren worden en sterven. Kerst en Pasen. Het mysterie van het leven: een mensenkind wordt in het licht geroepen. En nooit zal een mens verloren raken, ook niet aan de dood. Jouw naam blijft bewaard in de liefde van God. Dat laat zich niet uitleggen of beredeneren. Daarom vieren we het, van dag tot dag in de Stille Week. Met brood en beker, licht en donker, de cantorij en gospelkoor Promises. En verhalen die zich niet tot zwijgen laten brengen.

Kom, zing me liedjes van liefde
vertel verhalen van licht
dat na de nacht de morgen komt!

(Matthijs Glastra)

Protestantse Gemeente Huissen, vieringen in de Stille Week: Witte Donderdag 18 april en Goede Vrijdag 19 april om 19.30 uur. Stille Zaterdag 20 april 22.00 uur m.m.v. de cantorij. Paasmorgen zondag 21 april 10.00 uur m.m.v. gospelkoor Promises. Voorganger in alle vieringen: ds. Matthijs Glastra. Wilt u een of meerdere vieringen meemaken dan bent u van harte welkom. Wij begroeten u graag in ons gebouw, ingang Raadhuisplein 35. Ook op vrijdagmiddag van 14-16 uur bij de inloop bent u welkom.