Afbeelding
Foto:

De valkuilen zijn te groot om het zonder makelaar te doen, stellen Jos en Ada

'Neem gewoon een makelaar in de hand'

HUISSEN - Het is niet zomaar iets, een huis kopen. Je wilt dus zeker weten dat je na het tekenen van de akte niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Jos en Ada Gerichhausen hebben daarom bij de aankoop van hun huidige woning Johan de Leeuw, beëdigd NVM-makelaar van Arns & de Leeuw Makelaars, ingeschakeld. Vervolgens was de keuze voor een verkoopmakelaar ook snel gemaakt.


Jos is zeer te spreken over zijn ervaringen met Arns & de Leeuw Makelaars: "We hebben de samenwerking met Johan zo beleefd, dat we op gelijke voet elkaar behandeld hebben. De klik was er." "Het was vertrouwd", voegt Ada eraan toe. De openheid en eerlijkheid van een makelaar is heel belangrijk, maar ook kennis van de markt en bouwtechnische- of juridische zaken is van belang als je in het makelaars vak zit. Dat viel Jos & Ada ook op tijdens de tweede bezichtiging voor de aankoop van hun woning. "Toen de verkopend makelaar onze vraag niet kon beantwoorden, zei Johan: 'Nou dat is toch heel simpel'. Hij gaat op z'n knieën met zijn zaklamp erbij en zegt: 'Nee Ada & Jos, er ligt geen houten vloer onder de keuken'." "Tja, Johan is Johan", zegt Ada.
Niet alleen bij de aankoop maar ook bij de verkoop van je woning is goede begeleiding van een ervaren makelaar van grote waarde. Jos is het daarmee eens: "Wij vonden de ondersteuning van Arns & de Leeuw Makelaars bij de aan- en verkoop van de woning waardevol. Je bent ontzorgd, ook wat betreft de juridische aspecten die meespelen. Bijvoorbeeld bij het opstellen van de koopcontracten zijn er kleine details die bij Johan wel opvallen, maar die wij absoluut niet gezien hebben." Ada voegt er aan toe: "Ja, hij was daar heel kritisch in. Wij hebben totaal geen verstand van alle regeltjes, dat is niet ons vak. Wij hebben de expertise niet in huis om dat allemaal te kunnen, de onderhandelingen bijvoorbeeld, of het financiële plaatje wat Van de Ree & Partners voor ons heeft gedaan. Daar heb je gewoon mensen voor nodig."
Jos concludeert: "Als mensen vragen welke makelaar ze moeten nemen, dan zeggen wij allebei: Johan de Leeuw!" Waarna Ada het gesprek afsluit: "Dat is de sterkte van Johan, dat hij zelf betrokken is bij hetgeen wat gaande is."
Wilt u ook goede begeleiding bij de aan- en/of verkoop van uw woning? Neem dan contact op met Arns & de Leeuw Makelaars: 026 3258210, info@arnsdeleeuw.nl, www.arnsdeleeuw.nl.