Slagwerkers Doornenburg derde in nationale titelstrijd!

DOORNENBURG - De slagwerkgroep van Sint-Caecilia is tijdens het Open Nederlands Slagwerkkampioenschap in de Topklasse als derde geëindigd. In een spannende strijd waarbij de deelnemers hetzelfde stuk uitvoerden, moesten de Doornenburgers de eer ditmaal laten aan de Limburgse concurrenten uit Leveroy.

“Wij waren allen bijzonder tevreden over onze uitvoering”, aldus Theo Rutten namens de spelers. “Ondanks een drukke agenda is het ons gelukt om dit in korte tijd op het hoogste nationale podium onder leiding van Casper Traa te realiseren. Onze felicitaties gaan uit naar Leveroy, waarbij veel respect voor hun uitvoering.”

De spelersgroep werd een dag later op verassende wijze gehuldigd in het plaatselijke ontmoetingscentrum. Vele dorpsbewoners en supporters hadden de moeite genomen ‘hun slagwerkgroep’ in het zonnetje te zetten. Namens het gemeentebestuur sprak wethouder Theo Janssen lovende woorden over de aansprekende prestaties die de groep al meerdere jaren neerzet. “Ik geniet van de enorme passie, aanstekelijke beleving en muzikale kwaliteiten van deze fantastische slagwerkgroep. Niet alleen tijdens wedstrijden op nationaal niveau maar ook op jullie geweldige concerten”, aldus Janssen.

Namens de Doornenburgse bevolking nam Bud Joosten als voorzitter van het Instrumentenfonds ook het woord. Hij was zelf getuige geweest van de muzikale prestatie op het nationaal podium in Barneveld. “Die prestaties zijn wij als Doornenburgers al vele jaren ontzettend trots op”, sprak hij als trouw supporter de slagwerkers met veel waardering toe.