4 meiviering en

vredesvuur in Doornenburg

DOORNENBURG - Op zaterdag 4 mei wordt de jaarlijkse Dodenherdenking gehouden voor alle slachtoffers, die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook staan we stil bij de slachtoffers die nu nog steeds vallen in de strijd om mensenrechten waar ook ter wereld.

Het thema van dit jaar is: 'In vrijheid kiezen'. Ieder wordt van harte uitgenodigd voor deze Herdenkingsbijeenkomst in onze kerk en bij het Oorlogsmonument. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in de Sint-Martinuskerk in Doornenburg en wordt verzorgd door de Avondwakegroep, het herenkoor, Jekadee en harmonie Sint-Caecilia.

"Na afloop gaan we in stille tocht naar het Oorlogsmonument, waar de plechtigheden plaatsvinden. Het Oranjecomité, Schutterij Gijsbrecht van Aemstel en Honderdmorgen en harmonie Sint-Caecilia zullen de stoet begeleiden met stille trom. Na afloop van de plechtigheden wordt u in het ontmoetingscentrum een kopje koffie aangeboden. Men wordt vriendelijk verzocht vanaf 18.00 uur tot zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen.

Op Bevrijdingsdag 5 mei wordt het Vredesvuur vanuit Huissen ook door enkele wandelaars naar Doornenburg gebracht. Rond 13.00 uur zullen de wandelaars op het Dorsplein opgewacht worden met muziek door harmonie Sint-Ceacilia, het Oranjecomité. Hierna volgt een vendelhulde door vendeliers van schutterij Gijsbrecht van Aemstel en Honderdmorgen. Ook hierbij is men als inwoner van Doornenburg van harte uitgenodigd.