Dodenherdenking in Gendt

GENDT - Zaterdag 4 mei is ook in Gendt de dodenherdenking. Bij deze herdenking worden allen herdacht die sinds 10 mei 1940, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk of tijdens vredesmissies van internationale organisaties zijn gevallen, dan wel door oorlogshandelingen of terreur zijn omgekomen.

18.00 uur Vlaggen halfstok Van 18.00 uur tot zonsondergang dienen alle vlaggen halfstok te hangen.

19.00 uur Herdenking bijeenkomst/ samenkomst. In de Providentia wordt een oecumenische bijeenkomst/ samenkomst gehouden, met medewerking van de projectgroep 'Tuin van de vrijheid'. Een bijeenkomst voor iedereen om gezamenlijk te herdenken en ons te bezinnen op heden en toekomst.

19.35 uur Stille tocht Vooraf gegaan door harmonie Sint-Caecilia vertrekt vanaf Providentia de stille tocht naar het monument nabij het voormalige gemeentehuis. Tijdens de tocht luiden de klokken. Herdenkingsplechtigheid. Aansluitend aan de stille tocht vindt de herdenkingsplechtigheid plaats. Koraalmuziek. Herdenking gevallenen. Gedicht Last Post.

20.00 uur Stilte Wilhelmus Kranslegging door gemeentelijke overheid, kranslegging door kerkelijke overheid en oorlogsmuseum Niemandsland, kranslegging door Oranjestichting Gendt Defilé en bloemlegging door 'Tuin van de Vrijheid'-kinderen. Defilé en bloemlegging door alle aanwezigen. Na afloop zal voor alle deelnemers koffie worden geserveerd in zaal De Klok.