Prof. dr. Ron Wevers. (foto: Peter van der Horst)
Prof. dr. Ron Wevers. (foto: Peter van der Horst)

Lezing bij Kinkelacademie door prof. dr. Ron Wevers

BEMMEL - De laatste lezing van dit seizoen op 20 mei bij De Kinkelacademie heeft als titel: Het zit in mijn DNA; De laatste ontwikkelingen in de genetica.

Nu al enige tijd het menselijk genoom in kaart is gebracht zie je her en der een toename van de verwachtingen met gebruikmaking van deze kennis. In de misdaad bestrijding kunnen we nauwkeuriger bewijsvoering gebruiken, in de geneeskunde wordt op diverse terreinen gewerkt aan betere diagnoses bij erfelijke aandoening en tevens gezocht naar genezing op gen-niveau. Ron Wevers is er als specialist op dit gebied nauw bij betrokken en mede door het goed functioneren van collegiale-netwerken blijkt men complexe probleemgebieden sneller in kaart te kunnen brengen. Gaan we op korte termijn geneesmiddelen direct naar de defecte plaats brengen in een organisme om het te herstellen of te genezen? Kunnen we erfelijke aandoeningen al in de vroegste ontwikkeling ontdekken en uitschakelen? Op deze en andere vragen gaat Ron Wevers in na een korte refreshment van de kennis van de genetica. Welke belemmeringen (politiek en juridisch) staan de wetenschap in de weg om binnen het moreel aanvaardbare nieuwe zaken te ontwikkelen op het gebied van de genetica?

Plaats: Cultureel centrum De Kinkel, van Amberstraat 1, Bemmel. Aanvang lezing: 20.00 uur, gevolgd door vragen, gesprek, discussie om 21.30 uur
Kaarten: 12,50 euro (inclusief kopje koffie/thee voor aanvang) via www.dekinkel.nl en dan naar lezingen en bij boekhandel De Toren van Bemmel.