Afbeelding
Foto:

Heeft u straks de financiële rust om achter de geraniums te zitten?

HUISSEN - Natuurlijk snapt iedereen dat het belangrijk is om pensioen op te bouwen. Toch zet het de meeste mensen niet aan tot actie. Het eindresultaat? Een pensioengat, simpel gezegd betekent het dat u niet voldoende geld heeft om een aangenaam leven te leiden na uw pensioen.

Ruim 75% van de Nederlanders heeft een pensioengat. Hoe dramatisch de cijfers ook zijn en hoe vaak de overheid hier ook campagne over voert, 'we' komen niet van dat ene gat om dat andere gat te dichten. Wat houdt ons tegen?
Het ontstaan van een pensioengat kan veel oorzaken hebben. Heeft u veel verschillende werkgevers gehad? Bent u gescheiden? Of heeft u minder dan 40 jaar gewerkt? Het is een kleine greep aan situaties, waardoor u (misschien) minder pensioen opbouwt. Maar de vraag is: Heeft u ook daadwerkelijk een pensioengat? Het antwoord is: nee.
Verdiepen in uw pensioen is niet leuk en vaak ingewikkeld, we stellen het graag uit. Er zijn veel lijsten met mogelijke oorzaken van een pensioengat. Maar dat wil niet direct zeggen dat u daadwerkelijk een tekort heeft. Daar komen uiteraard veel meer factoren bij kijken. Daarnaast is een 'comfortabel pensioen' erg persoonlijk. Dat ervaart iedereen anders. Juist daarom heeft u iemand nodig die zich in uw situatie verdiept. De adviseurs van Van de Ree & Partners Financiële Diensten helpen u er graag bij. Inzicht geeft financiële rust en dat creëert emotionele rust.
Wilt u inzicht krijgen in uw pensioen? Neem dan contact op met Van de Ree & Partners: 026 327 58 88, info@vanderee-partners.nl, www.vanderee-partners.nl.