Afbeelding
Foto:

Ingezonden brief

Open academie

Zeer Geacht College van B@W Lingewaard

Ondergetekenden, die allen in het verleden tijd en energie hebben geïnvesteerd in de Open Academie, maken zich ernstige zorgen over het voortbestaan van deze waardevolle voorziening. Het bestuur heeft namelijk onlangs besloten de cursussen voor volwassenen te beeindigen.

Einde aan 50 jaar kunstzinnige vorming?

Wanneer dit besluit wordt uitgevoerd betekent dat dat er einde komt aan bijna 50 jaar kunstzinnige vorming in onze gemeente. In die jaren is de Open Academie de plaats geweest waar duizenden deelnemers aan de aangeboden cursussen kennis hebben gemaakt met kunst en cultuur. Onder leiding van professionele kunstenaars/docenten konden de deelnemers hun eigen creatieve mogelijkheden onderzoeken en ontwikkelen.

Uniek "selling-point" voor Lingewaard!

“De Open Academie” is een unieke voorziening die in kwalitatief opzicht hoger scoort dan vergelijkbare voorzieningen in stedelijke omgevingen. In onze eigen omgeving bestaat een dergelijke voorziening niet of in ieder geval, zoals b.v. in Nijmegen, niet meer. Het zou een uniek “selling-point” voor de gemeente Lingewaard zijn, wanneer de Open Academie zijn activiteiten voor volwassenen kan blijven aanbieden.

Wij willen Uw College verzoeken om in overleg met het bestuur alle mogelijkheden te onderzoeken om deze waardevolle voorziening in onze gemeenschap in stand te houden.

Hoogachtend,

Paul Benders, Niek Cox, Monique van Eechoud, Mathieu Geurts, Len Leemans, Piet Lemmen, Leon Swinkels, Betty van Waesberghe.

*uitgebreide brief staat online.