(foto: Matthijs Glastra)
(foto: Matthijs Glastra)

De toevlucht van een betonschaar

HUISSEN - Het leven is niet eerlijk. Het is geven en nemen. En als je te lang de tegenslagen en het onrecht blijft oppotten en stapelen , dan groeit de wrok . De Amerikaanse pastor Nadia Bolz-Weber noemt de kerk een plek voor zondaars en heiligen. Wees niet te heilig, maar volhardt ook niet in jouw tekort. Haar advies: pak af en toe de betonschaar. Hoe moeilijk ook, maar soms moet je radicaal wegknippen wat jou hindert.


De meimaand is Mariamaand. Een maand geleden bezocht ik het klooster Maria Toevlucht in Zundert. Wat een prachtige naam voor Maria: iemand die een toevlucht voor jou is als het leven vreemd en vijandig is. Maria: dappere vrouw die zich in een mannenkerk niet klein laat krijgen.
In het kapelletje staan veel bloemen, kaarsen, bidprentjes. Maria is heilig, want daar ben ik veilig. Bij een heilige ben je veilig. Heilige plekken zijn de plekken in deze wereld waar ik veilig ben. Waar ik naar toe mag vluchten om even op adem te komen. Omdat ieder mens van die plekken nodig heeft, vluchtheuvels in het te drukke levensverkeer. Even wegknippen wat mij hindert . . . (ds. Matthijs Glastra).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 12 mei 10.00 uur, voorganger ds. Hans van der Wal, Velp. Ook op vrijdagmiddag bent u van 14-16 uur van harte welkom!