Afbeelding
Foto:

Masterclass bij Sportsereen met Iris Frederix

HUISSEN - Zondag 26 mei geeft Iris Frederix een unieke masterclass bij Sportsereenin Huissen. Aan het einde van de dag heb je een zelfportret geschilderd in twee tinten en Iris belooft dat het mooi gaat worden!

"Heb je er altijd al van gedroomd om te schilderen, maar ben je er nog nooit aan toegekomen? Ben je onzeker of je het wel in je hebt, of wil je juist je techniek verbeteren en doorgroeien als kunstenaar? Sportsereengeeft jou de mogelijkheid om zondag 26 mei deel te nemen aan de masterclass van Iris Frederix (beroemd van het Project Rembrandt npo. 3). Waarin zij de basisprincipes van het schilderen naar de waarneming gaat uitleggen en natuurlijk gaan we dat ook in praktijk brengen.

Het programma gaat er als volgt uitzien;

9.30 Hartelijk welkom van de deelnemers bij Sportsereenwaar we, onder het genot van koffie/thee en homemade appeltaart , deze bijzondere dag vrolijk starten.

10.00 Iris zal beginnen met studielectuur en uitleg geven over de verhoudingen van het gezicht. Vervolgens maken de deelnemers met VanDyke Brown Acrylic een imprimatur op canvasboard maat 30x 40 of 40 x 50. Dat is dan de eerste gekleurde onderlaag van jullie zelfportret (In de 17e eeuw was deze techniek al zeer gebruikelijk). Dan worden spiegeltjes met tape vastgezet aan de schildersezel en het echte werk gaat beginnen. Het tekenen van het gezicht uit de spiegel. We gebruiken daarbij een vet bruin en wit potlood een punteslijper en natuurlijk ook gum.

12.30 Lunchpauze, deelnemers krijgen een heerlijke lichte lunch aangeboden.

13.30 We pakken de penselen weer op en gaan schilderen met twee tinten Burnt Siena en Naples Yellow Acrylic.
15.45 Gezamenlijke nabespreking en bewonderen elkaars masterpieces onder het genot van een glaasje bubbels met een kleurrijk hapje.

16.30 Einde van deze creatieve inspirerende dag waarna we naar huis gaan met ons eigen kunstwerk.

De kosten van deze masterclass bedragen 100 euro per persoon inclusief gebruik van: materialen (schildersezel, verf, canvasboard, potloden, gum, puntenslijper, afscheurpallet, spiegeltje, tape) Koffie/thee, appeltaart lunch, bubbeltje, hapje. Voor de penselen wordt aangeraden om met een kattentong penseel en een paar penselen die fijner zijn en een goed puntje hebben te werken. Deze dien je zelf mee te brengen. Er zijn nog enkele plekken vrij in deze unieke masterclass, dus schrijf je in! info@sportsereen.nl.

Sportsereen, Blauwenburcht 3, Huissen; 026 3250928, info@sportsereen.nl; www.sportsereen.nl.