(foto: Hein Arns)
(foto: Hein Arns) Foto: Hein Arns

Alle puzzelstukjes liggen op hun plaats

voor Elst Op Stelten

ELST – Bij de werkgroep Elst Op Stelten (EOS) van het Centrum Management Elst is er de afgelopen maanden vanwege de verbouwing van het gemeentehuis flink gepuzzeld om alle attracties een mooi plaatsje te geven op tweede pinksterdag.

De bungeetrampoline verhuist daardoor naar de RK Kerk. Bij de Grote kerk zijn de houtcarvers en de brandweer te vinden. Hobma modelbouw krijgt een plaats in de Van Hogendorpstraat en de klimrots verhuist naar de nabijheid van de Rabobank. De kinderboerderij staat weer op de hoek van de Halve Morgen en Dorpsstraat. In de Kleine Molenstraat staat een zweefmolen, terwijl de draaimolen voor de allerkleinsten wel bij het gemeentehuis staat. In de Willemsstraat, ter hoogte van 't Ploegje, komt een voetbaldoel waar met hulp van SC Elistha gekeken wordt wie de meeste punten bij elkaar kan schieten. Op de Valburgseweg is 'De Schminkmevrouw' aanwezig om kinderen te schminken, terwijl clown Carlo rond zal lopen over de markt.

Muziek

Op drie podia ter hoogte van Snelders Sport, op de hoek van de Smidstraat-Willemstraat en op de kruising van de Valburgseweg-Van Hogendorpstraat staan deejays terwijl op het podium van Plein, waar de horeca verzorgd wordt door café In den Ommelanden en Het Wapen van Elst, de band His&Co op zal treden. Het speciaalbierenplein op het Werenfriedplein wordt verzorgd door café Bij Tante en Mitra Elst en ook daar is live muziek van de Whatever Band.

Parkeren

Voor de Grote Kerk en ter hoogte van de ING Bank worden, door spelers van Spero, bewaakte fietsenstallingen ingericht. Tussen het centrum en de P&R parkeergarage nabij het NS Station rijd een gratis pendeldienst. Het NS Station bevindt zich op vijf minuten lopen van Elst Op Stelten terwijl op de Rijksweg meerdere buslijnen stoppen.

Elst op Stelten wordt gehouden op tweede pinksterdag, 10 juni tussen 11.00 en 18.00 uur. Meer informatie staat op www.elstopstelten.nl.