Uitreiking Mieke Bles Kunstprijs

BEMMEL - Volgend jaar zal voor de zesde maal de Mieke Bles Kunstprijs worden uitgereikt door burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeveld.

Deze prijs is door de PvdA bij het afscheid van toenmalig wethouder Bles ingesteld en wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een veelbelovend amateur kunstenaar uit de gemeente Lingewaard.

Daartoe is de Stichting de PvdArt-foundation opgericht. De doelstelling van deze stichting is om amateur kunstenaars die zich bezig houden met schilderen of beeldhouwwerk de gelegenheid te geven hun werk in onze gemeente te promoten. Kunstenaars die deze prijs hebben ontvangen zijn: Cor Melchers(2008), Joop Janssen(2010), Rita Oostendorp-Boudewijn (2012) Niek van de Looi (2014) en Hai Verstappen in (2016).

Door de langdurige verbouwing van het gemeentehuis heeft men besloten om volgend jaar de prijsuitreiking te laten plaats vinden in cultureel centrum de kinkel in Bemmel. Daar zal ook de expositie van de kunstwerken te bezichtigen zijn. Op vrijdag 30 oktober 2020 om 16.00 uur zal deze prijsuitreiking plaats vinden. Meedingen? Amateur-kunstenaars kunnen een inschrijfformulier aanvragen bij de secretaris van de stichting de heer P. Busch, 026 3254924 of per mail busch96@live.nl. Voor meer informatie: M.Bles@hetnet.nl of telefonisch: 0481 422172.