Let op: Speelweek! (foto: Cindy Theunissen)
Let op: Speelweek! (foto: Cindy Theunissen)

Expeditie Hulhuizen

GENDT – Van 8 - 12 juli vindt de twaalfde editie plaats van Speelweek Hulhuizen bij sport- en speeltuinvereniging Hulhuizen. Zo’n 175 kinderen zullen dit jaar weer deelnemen. Het thema is Expeditie Hulhuizen. De hele week staan de activiteiten in het thema van Survival.

"Op maandagmiddag starten we met het opzetten van de tenten en maken de kinderen kennis met elkaar middels spelletjes. Dinsdag gaan de kinderen op expeditie. Samenwerken, vertrouwen en de natuur; daar draait het dan om. Woensdag gaan de oudere groepen elders survivallen en blijven de jongere groepen op het terrein om aan hun survival skills te werken. In de middag treffen ze elkaar weer. Dan staat de vrijwillige brandweer klaar, is Exotum aanwezig samen met hun exotische dieren en wordt er geknutseld. In de avond volgt er een vossenjacht en kunnen er worstjes en marsmallows geroosterd worden. En natuurlijk kan er weer overnacht worden. Het zal waarschijnlijk een kort nachtje worden, want donderdag staat er alweer vroeg een heerlijk ontbijt klaar van Albert Heijn Gendt. En we hopen dan op de zon, want op het terrein staan dan allerlei waterspellen klaar. Vrijdagmiddag verzorgt Rocks N Rivers workshops en werkt met ze samen aan een finale stuk. Vanaf 18.15 uur zijn ouders, opa’s en oma’s, vrijwilligers en andere belangstellenden welkom voor de spetterende finale van de kinderen. De avond wordt feestelijk afgesloten met muziek, een hapje en een drankje.

De week kan natuurlijk alleen draaien met de hulp van de vele vrijwilligers en sponsoren, waarvoor zij hartelijk worden bedankt.