Deelnemers jeugddag. (foto: Stedelijke Muziekvereniging Huissen)
Deelnemers jeugddag. (foto: Stedelijke Muziekvereniging Huissen)

Geslaagde SMH-jeugddag

bij Zandziebar in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Real life gamen op een afgesloten eilandje, dat klinkt als een perfect uitje voor een jeugddag. En dat is dan ook precies wat de Stedelijke Muziekvereniging Huissen heeft gedaan!

Sinds kort is de real-life game Moon Trees, te spelen bij Zandziebar, onderdeel van Watergoed Valburg. De muziekvereniging vond dit wel een topactiviteit voor hun jaarlijkse jeugddag. Alle kinderen die bij de vereniging muziek maken mochten mee, en wat was het leuk!

Eerst team captains kiezen en groepen maken. In het midden van het eiland is een tent waar een scherm met plattegrond staat en verspreid over het eiland staan vele Moon Trees. Elke Moon Tree heeft zon, water of grondstof nodig in verschillende hoeveelheden. Die benodigdheden kun je geven in de vorm van muntjes, groene voor grondstof, blauwe voor water en gele voor zon.

Door de Moon Trees te geven wat ze nodig hebben, kun je de Moon Tree veroveren voor je team. Deze moet je dan goed verzorgen, zodat andere teams de tree niet kunnen stelen. Als je de Moon Tree goed verzorgd, geeft hij muntjes die je weer kunt gebruiken om andere trees te veroveren, verzorgen of stelen. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk Moon Trees te hebben en zoveel mogelijk punten te verzamelen.

De jeugd van de Stedelijke Muziekvereniging vond het een superleuk spel! Voor zowel de jongere als de oudere leden. Een meer dan geslaagde jeugddag!