Twee uilen. (foto: Wilma Schouten)
Twee uilen. (foto: Wilma Schouten) Wilma Schouten

Expositie in kerkje van Gendt

GENDT - Ook deze zomer organiseert de kunstcommissie van de protestantse kerk in Gendt weer een expositie in het kerkje aan de dijk.

Dit jaar zijn de leden van de schildergroepen van de SWOG, Stichting Welzijn Ouderen Gendt, gevraagd of zij het leuk vonden om eens te exposeren in de kerk.                                                                                

In 1993 startte de SWOG een cursus tekenen en schilderen. Deze vond plaats in verzorgingshuis Sint-Jozef, onder begeleiding van Corry de Roy en was bedoeld voor 55-plussers. De cursisten mochten vrij werken. In 2010 overleed Corry de Roy en heeft Vera Berns de schilderclub voortgezet. Het ledenaantal groeide, waardoor een tweede groep werd opgestart onder leiding van Wilma Schouten.

Na verloop van tijd ontstond zelfs een derde groep onder leiding van Vera. Eind 2018 vond Vera het tijd om te stoppen en heeft Wilma de leiding van alle groepen op zich genomen. Er wordt gewerkt met olieverf, acryl en aquarel. De verscheidenheid aan onderwerpen is groot. Een van de leden heeft het onderwerp voor de expositie bedacht: 'Polderdieren'. Niet iedereen kan hierdoor meedoen.

De expositie wordt geopend op zondag 7 juli, aansluitend op de kerkdienst om ongeveer 11.00 uur. De expositie zal daarna gedurende zes weken te bezichtigen zijn op de zondagmiddagen van 14.00 - 17.00 uur. Iedereen is welkom. 11 augustus is de laatste keer.