Opruimen heeft nut

BEMMEL - "Bij de eerste afval-opruimaktie in Bemmel is al een klein succesje geboekt. Tijdens het afval rapen langs de Herckenrathweg is een bankpasje gevonden. Er stond een naam op en dankzij wat googlen en facebook konden we in contact komen met de eigenaresse van het bankpasje."

Zij bleek het pasje al geruime tijd kwijt maar is daar pas later achtergekomen. Mevrouw woont in Haalderen en heeft afgelopen dinsdag het pasje weer in ontvangst genomen.

"Tijdens deze opruimactie viel het mij ook op dat er veel peuken lagen bij de personeelsdeur van de Coop. "Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en een mail gestuurd naar de Coop met het verzoek het personeel er eens op aan te spreken dat het achterlaten van peuken niet wenselijk is, omdat deze niet verteren. Schadelijk voor milieu, mens en dier, en het geeft een buitengewoon smerige aanblik. De Coop heeft op mijn mail uiterst positief gereageerd dat zij dit onder de aandacht zullen brengen van het personeel en of ik na de volgende opruimactie wil laten weten of het aantal peuken dat is achtergelaten verminderd is. Top!. Na de aanstaande opruimactie van 4 juli zal ik dat zeker laten weten."

Dus buiten het feit dat Bemmel er schoner gaat uitzien, is bewustwording ook goed. Mensen aanspreken op hun gedrag is niet makkelijk, je weet nooit wat voor een reactie je terug krijgt. Maar met een vriendelijke lach kan je veel bereiken. "Dus ik hoop dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid pakt en daar waar afval ligt, het oppakt en opruimt. We willen toch immers allemaal in een schone en nette omgeving wonen? Dank alvast", aldus Marga Reintjens.