(foto: Sjaak Veldkamp)
(foto: Sjaak Veldkamp) Foto:

Middeleeuwse familiefestival van Gelderland bij Kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Op 6 en 7 juli vindt het middeleeuwse familiefestival van Gelderland plaats bij Kasteel Doornenburg, de Slag om Doornenburg. Meer dan 300 ridders, Vikingen, handelaren en ambachtslieden verzamelen zich en bouwen hun eigen tweedaagse kampement in Doornenburg, gelegen vlakbij Arnhem en Nijmegen.

Gedurende het weekend is er een afwisselend programma met kindertheater, muziek, workshops, een middeleeuwse markt en een grote veldslag. De Vikingen zijn terug na de verloren veldslag van vorig jaar. Clans hebben zich verzameld en zijn vastberaden om Doornenburg te veroveren. De ridders gaan Doornenburg verdedigen, maar gaat het kasteel stand houden? Tijdens een spannend gevecht voor jong & oud kom je erachter.

Dit jaar is er extra aandacht voor professioneel kindertheater en op verschillende scholen in Lingewaard hebben kinderen hedendaagse versies van Runenstenen gemaakt. Zij vertellen via de steen een verhaal die belangrijk voor hen is. Tijdens het festival zijn alle stenen te bewonderen en bezoekers kunnen hun eigen Runensteen maken.

Door de verbreding van het programma is de Slag om Doornenburg een waar familiefestival geworden. Leuk om te bezoeken voor zowel liefhebbers van de middeleeuwen, ridders en Vikingen als voor mensen die meer van theater, muziek of van markten houden.

Tickets voor de Slag om Doornenburg zijn zowel online te koop als op de dag zelf aan de kassa. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. De entree voor kinderen van 4 - 12 jaar is 5 euro en vanaf 13 jaar is de entree 8 euro. Het festival is te bezoeken op beide dagen tussen 10:00 en 17:00 uur.