Afbeelding

Kerk en diaconaat

HUISSEN - Hoe relevant is de kerk (nog) voor de samenleving? Wat doet de diaconie van de Protestantse Kerk in Huissen voor de gemeenschap? Natuurlijk is er iedere zondag een viering maar je geloof vieren op zondagochtend is steeds minder vanzelfsprekend geworden.

Wat doet de diaconie dan wel om zichtbaar te zijn? Iedere vrijdagmiddag is kerk open voor een kopje koffie of thee en een gezellig gesprekje en/of een luisterend oor. Soms gaat het gesprek over het weer maar een andere keer over een actueel probleem bijv. het gevoel van onveiligheid op straat of de zorg voor een partner, buurman of vriend. Er is ruimte voor alle gespreksonderwerpen.

In de regio is de diaconie actief in de ondersteuning van het werk dat gedaan wordt voor dak- en thuislozen en de Voedselbank. Niet alleen financieel maar ook met inzet van menskracht.

Samenwerking is geen toverwoord maar krijgt vorm en inhoud. Er kan altijd meer gedaan worden en dat lukt ook. De kerk heeft de samenleving iets te bieden! (Ada van Arkel, voorzitter college van diaken)

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 7 juli 10.00 uur. Voorganger ds. Matthijs Glastra (3e zondag na Trinitatis, tafelviering). Vrijdagmiddaginloop van 14.00 - 16.00 uur. Van harte welkom.