Optreden Scoutingbans Huissen tijdens landelijk scoutingband concours. (foto: John Evers)
Optreden Scoutingbans Huissen tijdens landelijk scoutingband concours. (foto: John Evers)

Scoutingband Huissen in de prijzen

HUISSEN - Tijdens het landelijke scoutingband concours in Zetten won de Scoutingband Huissen zaterdag 22 juni liefst twee hoofdprijzen. De band kreeg de eerste prijs als winnaar van het defilé. De jury vond dat de Scoutingband Huissen zichzelf het beste kon presenteren. Zowel muzikaal als qua exercitie. Daarnaast behaalde de band, die uitkwam in de derde divisie, de eerste prijs met hun optreden tijdens de wedstrijden.

Volgend jaar bestaat de Scoutingband Huissen 70 jaar. Dan wordt ook voor de 70e keer het landelijk bandconcours gehouden. Een goede reden om het daarom in 2020 in Huissen te organiseren! Dit jaar deed de band voor het eerst sinds 1991 weer mee aan het landelijk bandconcours. De afgelopen jaren begon het toch weer te kriebelen, zeker met het stijgend aantal leden. De laatste maanden oefenden de 24 bandleden flink op de muziek en met exercitie (lopen en marcheren). De band repeteerde vele avonden op De Molenweide en bij RKHVV op het voetbalveld. Dit alles onder leiding van dirigent Chiel Volman en met ondersteuning van tambour-maître Jochem Reulink en Leendert-Jan Vogelaar voor de exercitie.

De Scoutingband Huissen groeit hard. Naast repeteren en optreden staat ook de gezelligheid centraal. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe jeugdleden bijgekomen. Zij krijgen les en doen op hun eigen niveau direct mee. Optredens zijn er onder meer bij de vierdaagse, de Umdracht, Integrade en carnaval. Wil je ook muziek spelen bij een leuke band waar je altijd welkom bent? Neem dan contact op met de Scoutingband Huissen via info@scoutingbandhuissen.nl voor meer informatie.