De Vierdaagse van Desiree Bekker

MILLINGEN - Desiree Bekker (51 en geboren in Milingen aan de Rijn) verloor haar man Allard Felderhoff (55) aan de gevolgen van een herseninfarct. Het infarct werd veroorzaakt door een aneurysma in de halsslagader, een aandoening waar nog weinig over bekend is.

Vier maanden heeft Allard in een revalidatiecentrum gezeten, maar ondanks het intensieve revalidatietraject werd hij helaas niet meer de oude. “Allard was rechtzijdig gevoelloos, was constant vermoeid, had concentratieproblemen en had last van afasie, een vreselijke taalstoornis”, zegt Desiree Bekker. Vooral het laatste viel hem erg zwaar. Voor zijn herseninfarct was hij een succesvolle marketeer bij De Telegraaf Media Groep en was taalkundig erg sterk. Door het herseninfarct viel dit allemaal in een klap weg.

Bekker: “Na ruim twee jaar met de gevolgen van het infarct rondgelopen te hebben, was Allard op. Hij kon niet meer leven met de beperkingen die hij had overgehouden aan het infarct en heeft besloten om euthanasie te plegen. Dit was een erg ingrijpende periode voor Allard, mijzelf en onze dochter.” Nu, twee jaar later, loopt Desiree Bekker voor de 1e keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Ze doet dit speciaal om geld in te zamelen voor de Hersenstichting. “Met het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse wil ik geld inzamelen voor meer onderzoek en nog betere behandeling voor ieder die door deze ziekte getroffen wordt.” In totaal heeft ze nu al een bedrag van ruim 2.600,- euro opgehaald.