Leerlingen van IKC Marang delen bedankje uit aan de ouderen voor de leuke en leerzame dag. (foto: Yvonne Hermsen)
Leerlingen van IKC Marang delen bedankje uit aan de ouderen voor de leuke en leerzame dag. (foto: Yvonne Hermsen) Yvonne Hermsen

Leren van en genieten met elkaar

ANGEREN - De leerlingen van groep 7 en 8 van IKC Marang en de ouderen uit Angeren hebben op 27 juni kunnen genieten van een heerlijke dag met elkaar. Groep 7 heeft in de ochtend gezorgd samen met enthousiaste vrijwilligers en dorpshuismedewerkers voor de aankleding en bereiding van de koffieochtend+.

Ze leerden servetten vouwen, hygiƫneregels, maar ook dat je elkaar helpt om iets moois te organiseren. Er is gezamenlijk gegeten en er waren leuke gesprekjes tussen jong en oud. Ook werden er spelletjes gedaan met elkaar. In de middag sloten er leden van de Stichting Actieve Senioren Angeren aan en speelde groep 8 de try-out van hun musical 'Gewoon Super'. Waar gespeeld werd in een 'ouderwetse' supermarkt, met veel mooie liedjes gezongen door de leerlingen. De dag werd afgesloten met een kop koffie, een ijsje en een mooi zelfgemaakt bedankje door de leerlingen.

Deze activiteiten zijn onder andere met subsidie-ondersteuning van Provincie Gelderland tot stand gekomen vanuit de werkgroep Leefbaar Angeren, waarin ook het thema : "jong leert van oud en oud van jong" een belangrijke pijler is om de samenhang in het dorp te behouden. De inzet van en fijne samenwerking tussen de leerlingen van Marang, directrice van Marang, leraren van groep 7 & 8, 'ouderen', medewerkers dorpshuis, vrijwilligers koffieochtend+, Sasa en vrijwilligers Leefbaar Angeren zorgden voor een succesvolle dag. Er is zelfs al gesproken over een vervolgactiviteit in het najaar. Hierover meer na de zomervakantie.