Afbeelding
Foto:

GENDTSE KERMIS HERBERGPLEIN 2.0?

GENDT - Vorig jaar was de laatste keer dat er feestgedruis op het Herbergplein was tijdens de Gendtse Kermis. Is er dan dit jaar geen plaats meer voor de mensen die jarenlang kermis vierden bij Harry en Henny en hier mee een van de vele kermis tradities uitgestorven? Of toch niet?

Dit jaar wordt er voor 'de jeugd van vroeger' op het plein naast De Leemhof een programma verzorgd. Kermisdinsdag rond 11.00 uur zal Tom Meuwese op dit nieuwe plein de aftrap verzorgen. Een plein welke gezellig aangekleed zal worden, voorzien zal zijn van een dansvloer, veel zitplaatsen en diverse obers. Van alle gemakken voorzien dus.

Tot omstreeks 15.00 uur zal Tom proberen er een onvergetelijke middag van te maken, daarna zal op het podium bij De Klok Duo Sowieso het feest verder voortzetten met als welkome onderbreking niemand minder dan Dennie Christian!

Dit alles is gratis toegankelijk, dus ga gezellig even aan en proef de sfeer.

Terug naar WOII rond Oosterbeek

OOSTERBEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 24 augustus een wandeling rond Oosterbeek in het teken van de Slag om Arnhem. Terug naar toen!

Wat is er in september 1944 in Oosterbeek-Laag gebeurd? En hoe zag het er daarvoor uit? En daarna? Het wordt een wandeling langs diverse plekken in Oosterbeek-Laag die herinneren aan september 1944. De geschiedenis wordt met anekdotes en 'oude' foto's tot leven gebracht. De deelnemers herdenken Operation Market Garden op het terrein van het Geldersch Landschap en Kasteelen en in Oosterbeek-Laag. De boswachter geeft uitleg in woord en beeld.

Start: 14.00 uur op de parkeerplaats van Concertzaal Oosterbeek, Rozensteeg 3, 6862 DH Oosterbeek (Weverstraat hoek Benedendorpsweg). Duur: 2 à 2,5 uur. Afstand: 5 tot 7 km. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 - 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Pedro van Gogh, 06 54654049 of Job Laan, 06 83179965.